Hvor ofte bør du bade hunden din?

Å bade og sjamponere hunden din regelmessig er nøkkelen til en sunn pels og en sunn hund. Men for nye hundeeiere kan det være vanskelig å vite når og hvor ofte du trenger å bade hunden din. Men vær trygg, vi hjelper deg med å finne ut når det er på tide for hunden å bade og når det er greit å vente noen dager.

Bad hunden hver fjerde uke

Hver hund og pels er unik og har ulike behov. Hvor ofte du trenger å bade hunden din avhenger i stor grad av hunden din, livssituasjonen din og hvor sunn pelsen til hunden er. En god tommelfingerregel for deg som nylig har skaffet deg en valp er å bade hunden en gang i måneden eller hver fjerde uke.

Å bade kun hunden hver fjerde uke kan høres skummelt ut for oss mennesker. Tenk om du bare måtte dusje eller vaske håret en gang i måneden. Men faktum er at hunder og pelsen deres ikke trenger å stelles på samme måte som mennesker og å bade hunden en gang hver fjerde måned er en god måte å holde pelsen ren uten å vaske bort de naturlige oljene som gir pelsen sin glans og glans.

Kan jeg bade hunden min oftere?

Selvfølgelig kan du! Når det er sagt, er alle hunder unike og har unike behov. Skulle hunden din bli veldig skitten under en av turene dine, er det alltid best å gi den et grundig bad slik at den holder seg ren og fri for skitt.

Kan hunden min bruke sjampoen min?

Nei! Du bør aldri bruke din egen sjampo på hundens pels, med mindre sjampoen tilfeldigvis er en hundesjampo. Menneskehår har en annen PH-verdi enn hundehår og du risikerer å ødelegge hundens fine pels hvis du bruker en «vanlig» sjampo. I tillegg er menneskesjampoer vanligvis veldig parfymerte, noe som kan være vanskelig for hunden fordi den hele tiden vil lukte seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *